DivaniHikmet
 [ 18 mesaj ] 

Cmt Nis 25, 2009 2:21 pm

Orta Öğretim & Eğitim - Öğretim Sitemindeki Saçmalıklar
Üye
Üye
Kullanıcı avatarı

Burç: Boğa

E-Posta Gönder

Arkadaşlar Ben Lise'li Bir Öğrenci Olarak Bu Saçma Uygulamalarına Kafam Basmıyor.

Şimdi Ben 2005 - 2006 Öğretim Yılında Liseye Başladım Ve Lise 4 Yıl Oldu Ve Ara Sınıflarda Kalma Olayı Çıktı.
Lise 1 Deki Eğitimimizde Ornek Edebiyat Dersi İşliyorduk Ama Lise 1 Değil Lise 2 Edebiyatı.Niye Dersek Bende Bilmiyorum Hocamız Öyle Diyordu.Ozaman Liseye Bedava Kitaplar Dağıtılmıyordu Hocaların Kitapları Vardı Ama Bizlerde Kitap Yoktu.

Neyse O Sene Sınıfta Kaldım Ve Yeni Seneye Başladık.Tekrardan Aynı Dersleri İşledik Edebiyat Dersinde Hani Lise 2 İşliyoruz Demiştimya Bu Seferde Konuların Yarısını Bütün Sene İşledik.Lise 2 Ye Geçtim Ve İlk Liseye Başladığım Zaman Gördüğüm Konuları İşlemeye Başladık.Sene Sonu Geldi Ve 6 Zayıf.Oh Ne Güzel Neyse Yazınkı Sınavlara Girdim Ve Hiçbirinden Geçemedim Kaldım.

Lise 1 De Bir Kaldim Birde Lise 2 De Kalınca Eğitim-Öğretim Hayatı Okul Çatısı Altında Bitiyor.

Neyse Aradan 2 Hafta Geçti Geçmedi 'Çok Kişi Kaldı Diye Tekrardan Sınavlar Yapıldı' Ve Onda Geçmeyi Başardım Şimdi İse Lise 3 Deyim Ve İlk Dönem İçerisinde Geçmişteki Konuları Tekrarlamaya Başladık Aynısı Tekrardan İşledik.

Bu Kadar Saçma Bir Eğitim Ögretim Hayatı Olmaz.

Lisenin Dört Yıla Çıkmasındaki Nedenler

:arrow: Öğrenci Üzerindeki Ders Ağırlığını Almak (4 Yila Yaydiniz Asil Öğrenciler Simdi Bedavadan Geciyor)
:arrow: Bazı Gün Derslerin 8 Saat Olması (Haftada 2 Gün 8 Saat Yerine 1 Yıl Daha Fazla Gelmesi Sizce Öğrenciyi Daha Cok Bunaltmaz Mı ?)
:arrow: Hak Etmeyen Öğrencilerin Lise Diploması Alması (Lisede En Zor Lise 1 Dir Öğrenci Birinci Sınıfı Geçiyorsa Zaten Gerisini Kolay Kolay Geçer,Birde Öğrenci Birinci Sınıfı Geçip Ondan Sonra Derslere Bakmıyor Mu ? Mezun Oldugu Zaman Alttan Dersleri Vermeden Diploma Veriliyor Mu ?)

En Son Olarak 4 Yıl Uygulamasına Öğrenci 3 Yıllık Puan Ortalaması 90'nin Uzerinde İse 4 Yili Okuma Olayı Olmuyormuş :d Ne Kadar Saçma Tamam Onada Eyvallah Diyelim.Peki Bunu Lisenin 4 Yıla Çıktığı Zaman Bizlerede Söyleseydiniz Bizde Daha Çok Çalışıp 90 Yapsaydık.

Yanı Kısacası Arkadaşlar Bunlar Kafalarına Göre At Koşturuyorlar Bilmiyorum Artık Daha Neler Olacak İlerde.

Birde Biz Mezun Olduktan Sonra Bunu 3 Yıla İndirirlerse :D

Özkan Kök (Sivasli_14)

imza
Her Türlü Paylasim

http://Www.VarBiraz.CoM

Başa Dön Başa Dön
  Profil  E-posta  WWW 

Cmt Nis 25, 2009 4:52 pm

Re: Orta Öğretim & Eğitim - Öğretim Sitemindeki Saçmalıklar
Hizmetkar
Hizmetkar
Kullanıcı avatarı

Burç: İkizler

E-Posta Gönder

Evet eğitim düzeneğimiz berbat ötesi. Diğer ülkelerde nasıl bilmiyorum pek ilgimi de çekmiyor sonuçta bu sistemi savunanlar başka ülkelerden örnekler verip kendilerini haklı çıkarmaya çalışabilirler.

Türkiye'de bence kasıtlı olarak eğitim bilimsel temellerde yürütülmüyor.Yaratıcılık teşfik edilmiyor.Hatta tam aksine ülkemizdeki yaratıcı düşünme sahip insanlar eritiliyor.

Dünyanın en zeki insanı Naida Camukova birkaç yıl önce bir TV programında

"Türkiyede dahiler normalleştiriliyor" demişti.Eğitim sisteminde herşeyden önce zaten öğretmen çok pasif.Çoban vazifesi görüyor.Öğrencilerin derse aktif katılımı adına ezberletilen şeyleri anlatmaları isteniyor.Şimdide araştımacı gençler yetiştirecez diye gençlere ödev veriyorlar, gençler de aynen internetten kopyalayıp araştırmış oluyor.

Uygulamalı eğitim yok. Meslek liselerinde asgari düzeyde var ama onları da en başarısız öğrencilerden seçip ardından önlerini kapatıyorlar.Amaç sanayiye amele yetiştirmek oluyor.

Üniversiteler de durum pek farklı değil. Zaten üniversitelerde en kral araştırmacı sistemide kursanız ilköğretim ve lise de beyni işlemez, hayal kuramaz, eleştirel düşünemez hale gelen insanlardan istenilen sonucu alamazsınız.

Eğitim sistemimizin kötü olduğunu herkes kabul ediyor.

Önce şu sorunun cevabını vereceğiz sonrası kolay:

Türkiye tam-bağımsız, büyük bir ülke olmayı istiyor mu? Dünya bugün ABD'nin liderliğinde yaşıyor ve dünyada ABD liderliğinde özellikle Müslüman ülkelerde gözyaşı eksik olmuyor.İşte Türkiye , Türk insanı bu çakal düzenini bozmayı Allah için ve sadece büyük insanlık bilinciyle çalışmayı amaçlıyor mu? Türk milleti gerçekten böyle büyük bir şuura sahip mi?Yoksa ABD'nin kurduğu düzende bir piyon olarak eriyip gidiyor mu? İnsanlarıız kalitesizleşip, poopüler kültürün etkisiyle ahlaksızlaşıyor mu?Gençler arasında iddaa çok yaygın, futbol herşeyden önemli mi? Zina etmeyenle dalga mı geçiliyor bizim toplumuzda?

Unutmayalım ki Allah bir millet kendi içindekileri değiştirmedikçe maruz kaldıkları şeyi değiştirmez.

Bana sorarsanız insanımızdaki bu yüksek sağ duyu güngeçtikçe eriyor. Kuşaktan kuşağa eriyip bitiyor.Önceden insanımızda bu sağduyu varmış ama cahilmiş, şimdi güya okuyan artıyor ama bu sağduyu bu yüksek insalık bilinci eriyor.

Durum bu olunca var olan çakal düzeninde geldiğimiz noktaya şükretmekten başka yapacak birşeyimiz yok. Unutulmamalı ki bu dünya düzeninde bir piyon olarak ilerleseniz ve sonunda vezir olsanız dahi, şah olamazsanız: emir-devleti olursunuz.

imza
Bazı idealler o kadar değerlidir ki, o yolda mağlup olman bile zafer sayılır.

Başa Dön Başa Dön
  Profil  E-posta  WWW 

Cmt Nis 25, 2009 5:20 pm

Üye
Üye
Kullanıcı avatarı

Burç: Boğa

E-Posta Gönder

Abi Vallahi Süpersin Ben Bİldigim Kadari İle Yazıyorum Eksiklerım Hayli Hayli Oluyor Veya Gözden Kacırdıklarım Ama Sen Bu Konuda Baya İyisin Teşekkürler Güzel Fikirlerin Icın.İşte Bu Ve Bunun Gibi İfadeler Basın Da Yer Almıyor.Hep Senın Dedigin Gibi Yozlaşmaya Değişmeye Başlayan Toplumumuzda Kotu Seyler İyi Olmus Ve Alay Konusu Olmuş Bilmiyorum Düsüncelerimizi Sen Ben En Fazla 10 - 15 Kısı Okuyor Geri Kalan Bu Düşüncelere Bi 5 Sn Ayirmiyo.Türk Milletinin Sununu Gordum Bunu Bi Makele İlede Acıklamaya Calisacagim 'İsine Yarayanı Al Git' Veya Sitede Dowloand Olayı Yoksa Tamamdir O Siteye Girilmez.Yabancıların Sitelerine Baktıgımız Zaman Gizli Link Olayı Yok Nıye Adam Gizli Link Olsada Olmasada Tesekkur Etmeyi Bİliyo Ama Ne Yazıkki Bizde O Yok Ve Hep Bu Yuzden Degerinin Üzerinde Olan Siteler İlgisizlikten Dolayı Hemen Kapaniyor..

imza
Her Türlü Paylasim

http://Www.VarBiraz.CoM

Başa Dön Başa Dön
  Profil  E-posta  WWW 

Pzr Nis 26, 2009 1:29 pm

Geliştirme Yöneticisi
Geliştirme Yöneticisi
Kullanıcı avatarı

Burç: Akrep

E-Posta Gönder

liselerin 4 yıla çıkması hökümetin işşizlik oranını düşürme çabalarından sadece biri, bence o kadar ünite için 3 yıl bile fazla 2 yıl dolu dolu lise eğitimi verilsin. Zamanımızı boşa harcamayalım.

imza
Gözyaşları, acının sessiz sözleridir.

Resim
R.I.P MJ

Başa Dön Başa Dön
  Profil  E-posta  

Prş Nis 30, 2009 3:44 am

Üye
Üye
Kullanıcı avatarı

Burç: Yengeç

E-Posta Gönder

ben bu ülkede yaşanmaz deyince bana kızıyorlar,
ya sev ya terket diyorlar ama gidecek olanlara ne vize nede pasaport veriyorlar.
aslında ülkenin suçu değil hepsi hükümetin suçu, ama malesef ülkeyide hükümet yönetiyor.

imza

YAŞASAM MI, ÖLSEM Mİ
KARAR VERMEK ZOR!!!

Başa Dön Başa Dön
  Profil  E-posta  

Pzt Haz 15, 2009 9:40 pm

Halkın Admini
Kullanıcı avatarı

E-Posta Gönder

Evet yıllardır olağan şeler hep çarpıklık hep aynı muhabbetler. Bu kadar konuşulmasına rağmen yine hiç bir çözüm yok.

Peki neden ?

Cevap çok açık düşünmeyen toplum yetiştirilmesi yani başkalarının belirlediği hedeflere ortaya atılan koyunların şuursuzca gitme çabası. İşin komik tarafı bu olayın gayet olağan bir şeymiş gibi gösterilmesi, daha vahimi ise bunun uzun süre farkedilmemesi. Gerçi farkedilse bile yapacak şeylerimiz yok denecek kadar kısıtlı, bu da ayrı bir muaamma zaten :kahve

Sonuç yine birşey yok elimizde, sadece gençler değil ülkede az yada çok etkisi olan herkezin bu konu hakkında biraz kafa yorması lazım.

En azında tam düşünce özgürlüğünü fişlenme korkusu olmaksızın su üstüne çıkarmaya çalışsak, üzerimizde ki karamsarlığı atıp titresek kendimize gelsek, kısacası emir-devleti olmamak yolunda küçük bir adım atsak hayırlısıyla her şey yoluna girecek :eyvallah:

imza

Resim

''Işık ışıktır görene, ışıktan köre ne !''

Başa Dön Başa Dön
  Profil  E-posta  WWW 

Sal Haz 16, 2009 8:39 am

Efsaneye Olmaya Doğru
Efsaneye Olmaya Doğru
Kullanıcı avatarı

Burç: Başak

E-Posta Gönder

arkadaşlar bence hepiniz yanlış düşünüyosunuz lisenin 4 yıla çıkarılması bence çok çok iyi eskiden 3 yıldı ve dersler çok ağırdı şimdi ise daha da hafifledi ama zaman uzadı zaman uzasın yetr ki biz güzelce okuyalım yani
bi de kitaplar artık ne güzel işte alma derdi yok milli eğitim veriyo bizim hocarda hep kitaptan işliyo zaten kitaplarınızı da atmayın ayrıca artık dershaneler bile milli eğitim kitaplarına göre soru hazırlıyo çünkü öss de bu kitaplardan soru çıkıyo bence çok süper bi sistem kurmuşlar ben şu ana kadar sınıft kalmadım onuda siz çalışın artık :D

imza
*-_-*D£M£T*-_-*

Başa Dön Başa Dön
  Profil  E-posta  

Sal Haz 16, 2009 8:49 pm

Geliştirme Yöneticisi
Geliştirme Yöneticisi
Kullanıcı avatarı

E-Posta Gönder

Katılıyorum Akp ne yapsa doğrudur.

imza
Gözyaşları, acının sessiz sözleridir.

Resim
R.I.P MJ

Başa Dön Başa Dön
  Profil  E-posta  

Cmt Haz 20, 2009 9:14 pm

Efsaneye Olmaya Doğru
Efsaneye Olmaya Doğru
Kullanıcı avatarı

Burç: Başak

E-Posta Gönder

TMM BENDE AKP LİYİM AMA BUNUN PARTİYLE ALAKASI YOK BİZİM HANİ ZEKAMIZA GÖRE AÇIKÇASI

imza
*-_-*D£M£T*-_-*

Başa Dön Başa Dön
  Profil  E-posta  

Sal Haz 23, 2009 5:00 am

Üye
Üye
Kullanıcı avatarı

Burç: Yengeç

E-Posta Gönder

ercan412 yazdı: